2017′ nin Dijital Pazarlama Trendleri’ nden Haberiniz Var Mı?

2016 yılının özellikle son çeyreği itibariyle güncel dijital pazarlama trendleri ile ilgili makaleler yazılmaya ve gündeme oturmaya başlamıştı. Bildiğiniz üzere, her yıl bir önceki yılda çıkan bir takım öngörülerle önümüzdeki yılı nasıl geçireceğimizi ve değerlendireceğimizi görebiliyoruz. Günümüzde başarılı bir pazarlama için markaların online olarak ulaşılabilir olması şart.

2017 yılına girerken dijital pazarlama stratejilerimizde, bütçelerimizden tutun kullandığınız sosyal kanallara kadar pek çok değişiklik yapmamız gerekebilir. 2016′ da markaların pazarlaması için harekete pek geçemediyseniz eğer, 2017′ de 2016′ nın trendleri katlanacak ve gücüne güç katmaya devam edecek gibi gözüküyor. Bilginize…

İçerikle Pazarlama

İçerikle pazarlama yavaşlamıyor ve yavaşlamayacağı da öngörülüyor. İçerik, hangi formda olursa olsun yazılı, podcast, video, egemen olmaya devam ediyor.

İçerikle Pazarlama Enstitüsüne göre, beş yıl önce markalar yeni içeriği yaratmak için 80%, bunları tanıtmak için 20% harcıyordu. Ancak, bu değişmek üzere 2017′ de bu rakamlar yer değiştirecek. Artık içeriği tanıtmak için doğru kanalları kullanmak, en taze içerik oluşturmak kadar önemli. Ek olarak, içerik boyutu ve uzunluğu da eşit derecede önemli. Bugünün dijital kaygısı, insanların ortalama dikkat süresinin kısalması. Chartbeat’ın yakın tarihli bir çalışmasına göre, insanlar bir web sayfasında 15 saniye veya daha az zaman harcıyor Peki, bununla nasıl mücadele edebiliriz?? Mesajınızı kısa ve cazip içeriklerin içine yerleştirin. Bütün pürüzleri sıyırarak okuyuculara değerli bilgiler sunun; onları bunun için uğraşmak zorunda bırakmak yerine okudukları için ödüllendirin.

Video Pazarlama

Pazarlamacıların 69%’ u bütçelerini video pazarlamasına doğru şekillendiriyor. Çünkü video pazarlaması; göz alıcı, ilgi çekici ve paylaşılabilir bir formda erişilebilir ve sindirilebilir bir içerik biçimi sunuyor.

Bilgi / Eğlence Sistemi ( Infotainment )

Eminim daha önce “edutainment” eğitim / eğlence birleşimi kelimesini duymuştuk, ancak şimdi yeni bir rakip var. Bilgi / Eğlence sistemi olarak geçen infotainment; information ve entertainment arasında bir bağ kurar ve kavramın 2017′ de patlaması bekleniyor. Şimdilik sadece youtube gibi platformlar, bilgilendirici olmanın ötesinde eğlenceli videolar da barındırıyor. 2017 ile beraber eğlenceli olmayan videolar yok hükmünde olacak.

Youtube verileri şu şekilde;

1.300,000,000 kişi youtube kullanıyor
Youtube ağırlıklı olarak cep telefonlarından kullanılıyor
Her gün neredeyse 5 milyar YouTube videosu izleniyor
Youtube kullanımlarının 80%’ i ABD dışından oluyor
Youtube, dünya nüfusunun 95%’ ine hitap eden 76 farklı dilde içerik üretiyor
Youtube görüntüleme oranında erkekler 62% iken kadınlar 38%

Canlı Yayın Videoları

Videolar çoktan görsellere karşı galip geldiler. Ancak e-ticarette herhangi bir video türünden değil canlı yayından yararlanılacak. Kişilerin ulaşamadıkları gösterileri, ürünleri eş zamanlı görmeleri sağlanarak pazarlama ve satış stratejileri yeniden şekillendirilecek. Son dönemde Facebook, Instagram ve Twitter’da da canlı yayın özelliklerinin uygulamaya geçirilmiş olması büyük bir fırsat yaratıyor.

Arttırılmış gerçeklik, akıllı cihazların yaygınlığı ve internet erişimin kolaylaşmasıyla arttırılmış gerçekliğin online alışveriş trendleri üzerinde belirleyici rol oynayacağı düşünülüyor. Mağazalarda dijital giyinme kabinlerini görmek normalleşecektir.

Doğal Reklam Yükselişte

En eski ve unutulmaya yüz tutmuş trendlerden biri olsa da 2017 yılında doğal reklamın önem kazanacağı düşünülüyor. Tanıtım içerikleri ve viral reklamların kullanıldığı bu yöntemle tüketicilerin satın alma dinamiklerinin yönlendirilmesi hedefleniyor.

Doğal Reklamcılık Sektörde Büyüyor

Sosyal medyada “satın al” butonları görülmeye hızlı bir şekilde devam edilecek.

Sosyal medya ticari şirketlerin en gözde dijital pazarlama platformlarından biri şüphesiz; ancak 2017’de bu rollerinin daha önemli hale gelmesi bekleniyor. Sosyal medya ve sitelerin entegrasyonunun tamamlanacağı ve sosyal medya üzerinden tek tıkla alışveriş yapmanın mümkün olacağı tahmin ediliyor.

Verilere Güven Artıyor Ve Kişisel Pazarlama Önem Kazanıyor

Web siteleri ve sosyal medya, kullanıcıların bilgilerini hali hazırda kullanıyor. Onlara özel ürünler gösteriliyor, içerikler üretiliyor ve dikkatlerini çekmek için özel satış stratejileri belirleniyor. 2017 trendleri arasında da kişilere özel pazarlama stratejilerinin kullanımının artarak devam etmesi ve satın alma sürecinin hızlandırılması bekleniyor.

Mobil Satış Odak Noktası Haline Geliyor

Online alışveriş sitelerinin varlıklarını sürdürebilmeleri için mobil siteleri ve mobil uygulamaları hayata geçirmeleri gerekiyor. Satın alma dinamiklerinin mobile kayması, bu platformun önemini her geçen gün daha çok arttırıyor

Yoğun İçerik Fark Yaratacak

Teknolojinin ilerlemesi ve okuma alışkanlıklarının azalmasıyla yıllardır geri plana itilen içerikler artık daha önemli hale geliyor. Okumanın yeniden trend olmaya başladığı bugünlerde satışlarını artırmak isteyen online alışveriş platformları kaliteli içerikleri kullanmaya başlayacak.

Önceki yazı
Trend Pazar Yeri ‘letgo’ 175 Milyon Dolar Daha Yatırım Aldı!
Sonraki yazı
Sadece Fazla Düşünen Girişimcilerin Anlayabilecekleri Şeyler
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Menü